Вы здесь

Фільм "Дорога на Захід"

Фільм "Дорога на Захід"

Літом 2012 року у Києві завершуються зйомки повнометражного ігрового цифрового дебюту Дмитра Захаревича – «Дорога на Захід». Фільм є безпрецедентним зокрема за тією ознакою, що знімається за мінімальні кошти без державної підтримки і без підтримки телебачення.
Дмитро замислив знімати стрічку іще в 2008-2009 рр. За 2009 рік написав сценарій, але самі зйомки розпочались в осені 2010 р.
На сьогодні залишилось дозняти всього пару сцен. У фільмі крім режисера-сценариста і одночасно продюсера Дмитра Захаревича стрічки задіяні: Андрій Приймаченко (оператор), Леонід Марченко (актор ТЮГу), Микола Бабин, Микола Стефаник і Денис Пасічний (актори з КНУТКіТ), Іван Гавриляк (театральне училище), Нінель Приходько (з театру Чорний квадрат), Павло Авілов (каскадер) та інші.
Фільм за жанром є – сатиричний істерн (істерн - це Східна назва жанру вестерн, авт.). Автори фільму наполягають, що стрічка саме сатирична, а не комедійна. Комедія передбачає безперервний набір так званих «гегів» завдяки яким автори фільму намагаються/прагнуть розсмішити глядачів і це є головною ціллю комедії. Сатира – це ж критичний погляд на щось. В цьому фільмі – це критичний погляд на події 90-х років які відбувались на території України, а саме на Західному кордоні України. За задумом режисера це не є стандартна бандитська історія про «лихі 90-ті», а переосмислена історія про банду невдах із 90-х. Герої стрічки мають великі амбіційні плани, бо як їм здається, вони вже зрозуміли зі світом і на їх думку перемагає той хто сильніший, хитрішій, цинічніший, але вони фатально помилиляються… І переконуються, що навіть в час дикого капіталізму цінуються: доброта та чесність.
Найскладніше при зйомках фільму із невеличким бюджетом – це зібрати всіх до купи. Більшість учасників приймає участь у зйомках добровільно і тому кожен раз збирати їх, а треба ж зібрати по 5-10 чоловік кожен раз, в один день і в одному місці важкувато. Але для Дмитра – це далеко не перший досвід зйомок. Він до свого повного метру створив вже ряд короткометражних документальних робіт: Вуличний театр, Зустріч з Девідом Лінчем, За лаштунками вистави… Всі вони викладені на його каналі Ютуб.
По завершенню зйомок почнеться тривалий і складний процес монтажу відзнятого матеріалу, колоризації, переозвучування, зведенням музики, звукового дизайну… За словами режисера планується завершити все весною 2013 року. Планується, що фільм вийде в цифровий кіно театральний прокат в Україні.
Більше про фільм можна дізнатись на офіційному блозі стрічки.